2019 vårtrender – smycken och mode samlat i en guide

Våren 2019 närmar sig med stormsteg och det gråtrista vädret byts sakta ut mot solsken och blomstrande rabatter. Med vårens intåg kommer även nya trender och för en modemedveten person som även har en förkärlek för smycken, har en artikel sammanställts, som ger dig en hint om vad trendspanarna har att förtälja.

Ett försprång inom mode- och smyckestrender 2019 är alltid uppskattat. Med alla svenska mode- och smyckesmärken såsom Edblad, H&M och resten av det svenska modeundret, är det både enkelt och kul att ge sig ut i butikerna eller kika in på nätet. Det syns ett klart samband mellan både smycken och mode, både vad gäller färger, former och tematik.

Den chica bohemen

Både inom smycken och mode syns en klar tendens att bohemen eller den glamorösa hippien är tillbaka. Etniska mönster, långa örhängen och en knivsudd av Orienten är på stark frammarsch. I samma veva är 70-talets volanger och långa bohoklänningar ett måste i garderoben och till dem är det viktigt att smycka sig med rätt accessoarer. Välj stora guldpläterade halsband, eller långa, smala örhängen som nästan snuddar vid axlarna. Låt även armbanden sticka ut lite genom att varva ett antal modeller till ett enda, brett armsmycke. Tänk Marocko! Tänk Indien! Lägg sedan till ett uns lyx och du har pricken över i:et.

Militärtrenden

Utility-trenden med militärfärgade plagg fulla med fickor och funktioner är inte bara en stor trend under våren 2019 – plaggen är även praktiska. Till militärtrenden är det snyggt att kombinera med lite enklare smycken som inte sticker ut från mängden lika mycket, men du kan samtidigt slå på stort och varva din utility-väst med ett enormt halsband, armringar eller bautastora örhängen. Här finns egentligen ingen regel men det roliga med mode är att du kan mixa material och former som normalt inte skulle vara påtänkbara. Här ges du några exempel.

  • Geometriska former och utskurna detaljer i klädväg – stora smycken med naturformer och rustika material och färger
  • Plisserade klädesplagg – smycken i runda, fyrkantiga eller rektangulära former
  • Klä dig helt i gult (stor modefärg 2019) – spä på med enorma smycken eller häng halsband efter halsband runt din fagra nacke

Smyckestrender 2019 – favoriter

Smycken är en stor favorit, rent generellt under våren 2019. Ett smycke kan ge liv åt den mest alldagliga outfiten eller få en gammal ”blåsa” att skina upp som pånyttfödd. Under året är det inte bara hals, öron och handleder som kan prydas av smycken – även håret ska ha sin stil. Hårklämmor, hårsmycken och sjalar inflätade i håret kommer att vara mycket synliga under de kommande månaderna. Mycket av smyckenas material ska också helst vara av naturlig genre. Snäckskal, läderbitar eller handgjorda smycken som ser lite amatörmässiga ut, är hett i år.

När det kommer till färger, så är guld i framkant, men du kommer även att märka av en hel del pasteller (gärna gult) – även i smyckesdesignen. En stor trend som just fått fäste, är 80-talstrenden som vi så gärna ville slippa. Angående färger är den särskilt rolig, eftersom du gärna får matcha smycken och/eller kläder med färgkombinationer som helt enkelt skär sig. Rött och rosa är perfekt, orange och gult likaså.