Kosta på dig en hårborttagning

Röda prickar, hejdå. Är inte det kanske en av de största anledningarna till varför man skulle göra en laserbehandling på någon del av kroppen? Frågan är bara, vilken del skulle man välja. Det är helt klart värt det, av en massa skäl. Till exempel är det ju mer miljövänligt en engångsrakhyvlar, om vi säger så. Här får ni tips om en bra klinik och lite enkla saker som är bra att tänka på inför en behandling. 

Här kan du läsa mer om hårborttagning med hjälp av IPL/laser: http://www.lifetimeclinic.se/behandlingar/harborttagning/ och de skriver väldigt utförligt om metoden och hur deras lasermaskiner fungerar. Jag tycker man ska vända sig till en klinik som är välrenommerade och har trygga och pålitliga behandlingar, som värdesätter kvalitet framför allt. För ett snyggt resultat är det helt enkelt det bästa.

Hårborttagning – blir kvitt håret

Tänk att bli av med generande hårväxt för alltid. Att gå runt utan stubb, hår och röda prickar utan att lägga ner en massa tid och pengar på det. Nej, det finns inga metoder för att ta bort hårväxten för alltid. Men! Det finns mer eller mindre långvarig effekt. Idag utvecklar klinikerna ständigt ny teknik som ska ge långvarigare hårborttagning än andra. Det är en marknad som är lukrativ eftersom både kvinnor och män vill ta bort oönskad hårväxt på vissa ställen på kroppen. En del ställen, lite mer explicita än andra!

Damernas värld listar några saker som är bra att tänka på, till exempel att man faktiskt kontaktar en auktoriserad hudterapeut när man vill göra en laserbehandling för att ta bort hår. Sedan är det bra att du inte vistas i solen innan eller efter behandlingen, så det är smart att göra det på vintern eller innan sommaren! Pigmenten i huden får nämligen inte vara ”aktiva” under behandlingen. Det kräver några gånger innan du får snyggt resultat, eftersom man måste döda aktiva hårsäckar i tillväxtfasen och det är bara ungefär 20-30 % åt gången som är det. Dessutom beror det lite på din hårtyp, så därför ska du alltid kolla av med en terapeut vad den beräknar.