Så blir ekonomin stabil

Att spara och investera är bra för att få en stabil och trygg privatekonomi. Det finns olika tillgångsslag att investera i som kan ge avkastning på dina pengar. Innan du börjar investera är det bra att styra upp ekonomin och bygga en buffert.

Att ha en god ekonomi är en trygghet i många avseenden. Om din ekonomi har skadats av shopping till dig och ditt husdjur finns det bra saker som du kan göra för att få ordning på den. Att försöka spara ihop till en buffert och sedan att spara regelbundet är viktigt för att ha en stabil ekonomi. När du har en buffert kan du spara på börsen i olika tillgångar. Råvaror, kryptovalutor och aktier är alla olika tillgångsslag. Du kan investera i bitcoin här om du är intresserad av att köpa en kryptovaluta. När du sparar i olika tillgångar ökar du chanserna att pengarna växer av sig själv och bitcoin har historiskt sett varit en god investering. Alla investeringar innebär risk och du behöver göra en analys av det du investerar i.

“Hittills under oktober har Bitcoinvärdet stigit med runt 40 procent.” Läs mer här

Utvärdera din ekonomi

För att få ordning på din ekonomi behöver du först lokalisera vad du behöver förändra. Du behöver även förstå din ekonomi, hur mycket pengar som kommer in och vad du spenderar dem på. Gå igenom din ekonomi grundligt och städa upp den. Sedan är det en fördel att en gång i månaden gå igenom kostnaderna. Utvärdera efter att du har kollat vad du spenderat pengarna på.