Härlig jul för din hund

Såhär i juletider vill de flesta gärna skämma borta sina nära och kära, de som står en närmast och de som betyder något för en. Det sägs att det är roligare att ge än att få och har du någonsin gett en riktigt bra julklapp någon gång och sett mottagarens uppskattning så kan du se att det ligger något i det. Någon som förmodligen uppskattar det mesta är de fyrbenta familjemedlemmarna som inte heller går glömmas bort under julen.

Såklart ska hunden få vara med och fira jul och även få egna julklappar. Men julen är en kostsam högtid för många då julklappar och julmat ska inhandlas. När du letar efter julklappar till din hund är ett tips att titta efter någon av de många rabattkoder online som kan göra dina julklappar billigare. Flera onlinebutiker har speciella julerbjudanden hela december och det kan vara läge att göra några riktigt bra fynd. Försök att handla sådana julklappar som du verkligen behöver till din hund men också något som hunden gillar. Till exempel kan det vara ett bra tillfälle att fynda ett nytt halsband, kanske det där exklusiva läderhalsbandet med mjukt innerfoder och strass på utsidan. Eller så har din hund behov av ett nytt täcke som står emot vinterns kyla och väta. Julen är också en tid för godsaker, vilket även borde gälla din hund. Köp något extra gott godis eller ett extra lyxigt tuggben.

Faror under julen

Julen ska vara en mysig och härlig högtid, där du samlas med din familj. Ni äter gott, tittar på Kalle Anka och myser i ljusens sken. Men för hunden innebär julen också att farorna i hemmet ökar och det är bra att ha koll på vilka dessa är. Till exempel så är de allra flesta vanliga julblommorna giftiga för hundar att få i sig. Likaså många av de godsaker som människorna äter, så som russin och choklad. Hunden bör inte heller få ta del av den lagade julmaten, då är det bättre att den får egna godsaker att smaska på som är gjorda för hundar.