Hundar på modet

Man skulle kunna tro att det enbart är kläder, musik och frisyrer som går i olika trender. Det går dock djupare än så, och det finns faktiskt trender inom de flesta områden – inte minst när det kommer till hundar.

Början av 2000-talet var speciellt, särskilt när det kom till vad som var trendigt. Vi pratar truckerkepsar, magtröjor och för låga jeans. Det var även under den här perioden hunden gick från att vara ett sällskapsdjur till att bli en del av vår outfit. Det var chihuahuornas tur att inta modescenen.

Stort inflytande

chihuahuas på strandenPå städernas gator, från Los Angeles till Stockholm kunde man se de små hundarna bäras i exklusiva märkesväskor, gärna ihop med en take-away kaffe i andra handen. Det är en särskild person som hade ett stort inflytande över hur de små hundarna kom att bli en del av många personers utstyrslar – Paris Hilton, barnbarn till grundaren av den internationella hotellkedjan Hilton. I den populära TV-serie Paris medverkade fick man följa henne i hennes liv och det var sällan någon av hennes hundar inte syntes i bild. Hennes intresse och kärlek till sina hundar tycks inte ha svalnat då man förra året kunde läsa att hon byggt en ”hundkoja” för över 2 miljoner kronor till sina små älsklingar.

Att skämma bort sina hundar

Många gillar att ge sina hundar det lilla extra, kanske inte lika extremt som Paris Hilton, men ändå ge hundarna ett härligt och gott liv. För den som känner att skämma bort sin hund öppnade nyligen en lyxbutik för hundar i Sverige. Ett hett tips nu inför jul. Om din hund känner skillnad på kvalitet och kvalitet är dock svårt att svara på, men som ägare vill man alltid vara säker på att ge sin hund det allra bästa.