Förnya ofta – inredningstips för hundägare

Vov-vov eller wow-wow? En hund tar plats i hemmet, det är en sak som är säker. Det är klart som korvspad att vara hundägare påverkar din inredning – men inte behöver du kompromissa med design och känsla för den sakens skull.

Du har säkert redan märkt att ditt hem och din inredning utsätts för en del slitage av din hund. Bitmärken och fälld päls är inte alltid önskvärt, men ändå svårt att undvika. Och att inte ha hund är ju inget alternativ! Bättre då att inredningen får tillgodose både dina och hundens behov. Och allt ni behöver går lätt att hitta online på exempelvis Varuhus1 – oavsett inredningsstil och på en prisnivå som ger dig möjlighet att fräscha upp ditt och vovvens hem så ofta ni behöver. Ibland är billigt det bästa!

Plats för dig

Det finns ingen anledning till att du ska inreda hela ditt hem som en hundkoja. Inte heller behöver du dras med den där gamla soffan i all evighet bara för att hunden ”ändå” skulle förstöra den om du skulle köpa ny… Du ser det säkert som självklart att skämma bort din hund, men glöm inte att du själv behöver skämmas bort också. Gillar du bling-bling och glitter ska du inte kompromissa med det. Som hundägaren Petra Stahre berättar för DN är ett hem en oas där man ”kan stänga av och hitta det som är jag”. Inred precis som du vill ha det, så kommer både du och hunden att trivas som bäst.

Plats för hunden

Ett sätt att hålla hunden borta från dina allra käraste ägodelar är att se till att den faktiskt trivs med de områden som är hundens alldeles egna. Varför inte en egen hundsoffa? Kanske har hunden en förkärlek för att tugga på just den där speciella kudden som är så snygg? Låt honom ha den i sitt hörn och köp en dubblett till dig själv! Tänker du ekonomiskt när du inreder behöver du inte känna att hunden både tuggar på kudden och plånboken. Försök inte ändra för mycket på hundens beteende – en hund kommer alltid att vara en hund, och tur är väl det. Och om du är alldeles tokig i Fido och dessutom har plats över kan du alltid erbjuda honom ett palats i varje rum!