Ta hand om känslig hud som hundägare

Hundägare tillbringar mycket tid utomhus. Utomhuslivet tär ofta på huden och gör den torr och sprucken och det är därför viktigt med bra produkter för att ta hand om huden Denna artikel listar bra metoder och produkter som är framtagna för att passa hud som ofta utsätts för friluftslivets påfrestningar.

En hund behöver mycket aktivering och motion utomhus, en hundägare tillbringar därför mycket tid ute i friska luften. Utomhusluft kan dock göra huden torr och sprucken och det kan därför behövas någon hudkräm eller annan produkt för att motverka torr och sprucken hud. Ett tips är att handla Dermalogica från hudoteket.se, ett märke som innehåller en serie med basprodukter för hudvård samt ett antal specialserier för specifika hudvårdsbehov.

Produkter för hundägare

Det är viktigt med en bra hudkräm som är speciellt framtagen för hud som ofta utsätts för påfrestningar. I denna artikel från Metro Mode listas åtta användbara tips för att motverka torr hy. Ett av tipsen är inte återfukta huden precis innan utomhusvistelse och att återfukta huden ofta, exempelvis vid stillasittande aktiviteter. När det gäller produkter rekommenderas en bra ansiktsolja och en skrubb som används i duschen. Bra hudvård behöver heller inte vara särskilt dyr. Artikeln ger även tips på ansiktsmasker att göra själv med ingredienser från skafferiet.

  • Ansiktsmask med oljor. Blanda tre delar ricinolja med en del extra virgin olivolja och värm sedan blandningen. Applicera masken och vira in ansiktet i en varm handduk. Låt det sitta tills masken sjunkit in.
  • Avokadomask. Blanda fruktköttet från en avokado kvarg och tillsätt en tesked honung. Applicera masken på de torra hudpartierna, låt masken sjunka in och skölj sedan av.
  • Mangomask. Blanda fruktkött från mango med en tesked honung och tre teskedar olivolja. Applicera och låt verka i en timme och skölj sedan av.

Det finns dock många ansiktsmasker för torr hud att köpa i butik. En artikel i MetroMode listar olika ansiktsmasker för torr hud som kostar under 300 kronor, men håll i minnet att du inte ska köpa en kräm eller mask bara för at den är billig utan för dess egenskaper.

Allergi och hudproblem hos hundar

Hundar kan också ha känslig hud och det finns hudvårdsprodukter som motverkar torr hud även för hundarna. Enligt en artikel från Sydsvenskan kan hundar få problem med allergier precis som människor. Exempel på problem som uppträder hos hundar är pollenallergi, hudeksem, och torr hud. Enligt artikeln kan ett bra hundschampo lindra besvären medan det i vissa fall behövs kortisonsalva.