Så väljer du bra skor till hundpromenaden

När du har köpt en hund kommer det bli många promenader. Eftersom du ska gå mycket är det värt att investera i ett par bra fotriktiga skor. Annars riskerar du att få ont i fötter, ben och leder.

Har du köpt en hundvalp? Hunden är människans bästa vän och att skaffa hund innebär en hel del promenader. När du ska promenera mycket är det av största vikt att du har ett par bra promenadskor som passar din fot. Det är bra att köpa en sko som är speciellt anpassade för promenader. En bra promenadsko ger bra stabilitet och dämpning. Därför ska du inte köpa vanliga sneakers till hundpromenaderna. Du ska inte heller använda dina löparskor att promenera i. Om du letar efter bra fotriktiga skor med det lilla extra ska du kolla in https://www.cinnamonskor.se/ och vilka skor de erbjuder. Köper du deras skor få du väldigt mycket sko för pengarna.

Promenadskor är ofta tyngre för att öka stabiliteten när du går.” Skriver Expressen.

En promenadsko ska ge dämpning och vara bekväma

När du väljer en promenadsko ska de kännas mjuka och bekväma och absolut inte skava. Skon ska ge bra flexibilitet och den främsta dämpningen ska vara i hälpartiet. Det bästa sättet att ta reda på vilken sko som passar dig är att promenera utomhus i dem. Tänk på att välja en bra strumpa när du ska gå långpromenader. Satsa på ett par i ull eller syntet som transporterar bort fukt.