Så inreder du snyggt som hundägare

Varje hem är unikt och har särskilda krav och prioriteringar. För en småbarnsfamilj är det till exempel extra viktigt med säkerhet medan ett singelhushåll kan sätta designtrender i första rummet. För dig som är hundägare är saker som enkel rengöring och praktiska material väsentliga – samtidigt som det gärna får vara snyggt.

Är du sugen på att inreda hemma för både två- och fyrbenta familjemedlemmar är det skönt att shoppa allt online. Koka dig en kopp kaffe eller te, sätt på lite inspirerande musik och slå dig ner framför skärmen. Online shopping är enkelt och smidigt då du får tillgång till ett stort utbud och snabbt kan jämföra olika produkter. Dessutom kan du få allt hemskickat! Du han hitta möbler och heminredning från Svenska Hem som passar dig och Fido och här får du några tips på vad du bör hålla i bakhuvudet för ett så snyggt och praktiskt hem som möjligt.

Vovven eller soffan?

Ett av de främsta problemen som hundägare har när det kommer till heminredningen är hår och smuts. Hundar behöver många promenader om dagen och älskar att leka i gyttja och lort. Det är ett gyllene tillfälle att träna med hunden men när jycken sedan kommer hem vill den gärna slafsa i sig mat och dryck och sedan lägga sig i den finaste soffan. Har du tur kanske du kan uppfostra din hund att inte ligga i soffan men tycker du att det är svårt finns det andra lösningar. Några tips på hur du kan ”rädda” möblerna från hundens framfart är

  • plädar och överkast – skydda soffan med textiler som är enkla att tvätta
  • skötselprodukter – gör det lätt att rengöra läder och tyger
  • mysiga mattor – sköna att ligga på, gärna mönstrade för att dölja hundhår och fläckar
  • hundkorgar och -sängar – ge hunden en alldeles egen vrå i hemmet

Håll hunden sysselsatt och frisk

Har du en valp eller en hund med mycket energi? Då kan det också vara smart att skaffa hem roliga aktiveringsleksaker som håller vovven sysselsatt och distraherar den från att riva upp dina kuddar eller att gräva i den nya soffan. Många gånger är det tristess som får hundar att förstöra hemma och därför är det en god investering med några kul leksaker. Tänk också på att även hundar kan lida av allergier och var därför noga med att hålla rent och giftfritt hemma.