Unna dig ett par trendiga örhängen

2020 kommer gå till historien som året då svenskarna höll hårt i sina pengar, men nu börjar alltfler människor känna att det är dags att unna sig lite igen. För den som redan shoppat lite blingbling till sina fyrfotade familjemedlemmar kan det vara dags att skämma bort sig själv en aning. Tillhör du dem som inte uppdaterat smyckesamlingen på ett tag så är det hög tid att köpa ett par nya, moderiktiga örhängen.

Är du en smyckesfantast så vet du redan att örhängen tillhör de smycken vars mode är på väg att förändras radikalt. Efter flera decennier av åttiotalsinspirerade örhängen i plast så lutar trenden åt smycken av det mer eleganta slaget. Du har säkert lagt märke till att snygga örhängen i silver eller guld samt pärlörhängen återigen är på modet, men du kan även se en hel del tygörhängen om du besöker trendsättarnas Instagramkonton. Maxade örhängen är fortfarande i ropet, men de mindre smyckena och accessoarerna dyker upp allt oftare. I en tid då svenskarna vågar shoppa alltmer så är det mer än troligt att örhängen kommer att finnas med på listan över årets hetaste julklappar.

Välj rätt örhängen till dina kläder

Hösten 2020 erbjuder en uppsjö av olika trender, och det är nästan omöjligt att inte hitta en stil som passar just dig. När det gäller kläder så trendar alltifrån gammaldags babydoll-klänningar till stora, djurmönstrade kappor och overaller. Planerar du att köpa nya örhängen så är det viktigt att du tar dig en rejäl titt i din garderob så smyckena inte avviker alltför mycket från din stil i övrigt. Gillar du leopardmönstrade kläder så kan ett par superstora metallörhängen vara den perfekta accessoaren för dig. Är garderoben full av babydoll-klänningar så kanske ett par mindre pärlörhängen passar dig bättre.

Det här bör du tänka på när du stylar dig med örhängen

Innan du väljer örhängen så bör du fundera på vad du vill säga med dina smycken. Är du en person som inte gillar att hamna i fokus så är ett par diskreta örhängen att föredra. Vill du däremot bli sedd så ska du välja ett enda statementörhänge som har en ordentlig effekt på din outfit och hjälper dig att hamna i blickfånget. Tänk också på att stora örhängen gör sig bäst tillsammans med ett diskret halsband och tvärtom.